Workshops

We hebben gekozen voor twee inspirerende lezingen in de ochtend, in de middag bieden we een gevarieerd programma met workshops aan. Elke workshop heeft een link met het thema ‘Geboren om te vliegen!’ waardoor het mooi aansluit op de lezingen die je in de ochtend hebt gehoord. Maak een keuze uit de verschillende workshops en geef je voorkeur aan op het inschrijfformulier.

Er is één workshopronde. Voor enkele workshops is een maximum aantal deelneemsters en dan geldt ‘vol=vol’. Daarom vragen wij jou een tweetal keuzes te maken, waarbij we uitgaan van je eerste keuze. Mocht de workshop van je eerste keuze onverhoopt al vol zitten, dan plaatsen we je bij de workshop van je tweede voorkeur.

Voor een aantal workshops wordt een bijdrage gevraagd, een aantal weken voordat het vrouwenevent plaatsvindt, ontvang je hiervoor een betaalverzoek.

Workshop 1: Help! Dealen met ‘vliegangst’ op het podium - Annemarie Rozendal

Geboren om te vliegen. Zonder hoogtevrees en vliegangst. Datgene delen wat je op je hart hebt, of je nu één of honderd toehoorders hebt. Heerlijk klinkt dat! Ik herinner me die keer dat ik als twintiger een presentatie moest geven tijdens mijn studie. Het hele ‘vliegangstpakket’ was aanwezig: slappe knieën, trillende handen, piepende stem, hoge hartslag… En voorafgaand een waardeloze nachtrust. Ik weet nog dat ik dacht: dit-nooit-meer! Heel wat ‘vlieguren’ later sta ik met veel plezier als trainer voor de groep. Ik heb mijn ‘vliegangst’ een plekje kunnen geven. Daarnaast coach ik onder andere mensen die dealen met belemmerende spanning als ze iets willen delen wanneer zij het podium krijgen. Want of je nu presenteert voor een grote groep of tijdens een kringavond iets wilt delen, vliegangst heeft veel verschijningsvormen. En we balen er allemaal wel een beetje van als we niet goed uit onze woorden komen. Of niet? Wil je leren om je vrij te voelen op momenten waarop je het podium krijgt?
In deze workshop deel ik graag mijn model met je: ‘Dat staat als een huis – presenteren met gezonde spanning’. Benieuwd? Ik zie ernaar uit je ontmoeten!

Deze workshop wordt gegeven door Annemarie Rozendal. Annemarie woont samen met haar man Arnoud in Leiderdorp. Ze is een trotse en dankbare moeder van een 3-jarige dochter en 1-jarige zoon. Ze omringt zich graag met familie en vrienden, spreekt graag, maar vindt het ook heerlijk om stil te zijn. Als gelovig mens raakt ze steeds meer onder de indruk van Gods liefde. In het dagelijks leven is zij ondernemer. Vanuit haar bedrijf Sprekend Ann werkt ze veel met mensen met een diverse culturele achtergrond. Ze geeft onder andere taaltrainingen aan statushouders, leidt een coachingsproject bij een welzijnsorganisatie, presenteert en geeft presentatiecoaching.

Max. aantal deelnemers: 15

Workshop 2: Gezonde relaties: vliegen zonder ballast - Marja Krans

In het leven sta jij als vrouw in verbinding met veel andere mensen, life en sinds Corona steeds vaker digitaal. We kunnen ieder moment van de dag wel in contact gaan met onze relaties, online en offline. Soms zijn we ‘relatie-moe’, met of zonder schuldgevoel. Op andere momenten vraag je je af hoe je alle relaties de gevraagde aandacht te geven. Vaak is de waan van de dag leidend, of de druk die we zelf ervaren.
In deze workshop sta je stil bij jouw relaties, zie het maar als een ARA: een algemene relatie analyse. Daarbij gaan we uit van hoe je zelf in elkaar zit, om vervolgens te onderzoeken waar je gebouwd wordt, of waar je geleefd wordt en welke keuzes je kunt maken.

Even alvast een paar vragen aan jou:
Wat zijn jouw belangrijkste relaties en hoe staan die ervoor?
Hoe sta je in contact met God en jezelf?
Ben jij misschien een “pleaser” en gaan anderen altijd voor?
Waar en hoe stel jij grenzen in jouw relaties?

God is een God van relaties: binnen de drie-eenheid en ook met de mens. Wij zijn geschapen om met Hem een relatie te hebben (verticaal), maar hoe doen we dat met onze menselijke relaties (horizontaal)? Welke principes kunnen ons helpen om bouwende relaties te hebben en zelf bouwend te zijn? Welke rol speelt onze identiteit daarbij en hoe kunnen we op tijd grenzen stellen? Bijbelse principes vormgeven in de dagelijkse praktijk; dat geeft ruimte en rust. We gaan in gesprek met elkaar, hanteren creatieve werkvormen, en humor wordt niet geschuwd.

Je bent van harte uitgenodigd!

Deze workshop wordt gegeven door Marja Krans, in het dagelijks leven organisatietrainer en coach met haar bedrijf Metanoia en vakdocent aan het Evangelisch College. Marja is getrouwd met Nico en samen hebben ze 3 uitwonende kinderen. Met PowerParent is zij actief om alleengaande ouders te bemoedigen en empoweren: dichter bij God (de enige echte PowerParent) kom je dichter bij jezelf. ”Ieder mens verlangt ernaar om gezien, gehoord en geliefd te zijn. God kent ons als geen ander, Hij weet wat we nodig hebben en wat we voor anderen kunnen betekenen.”

Max. aantal deelnemers: 30

Workshop 3: Vaker vertoeven in Gods woord - Eline Pullen

Voor iedereen die vaker Bijbel wil lezen. Jarenlang was ik een amper-bijbel-lezer. Telkens nam ik me voor om Bijbel te lezen, toch lukte het me niet om dat vol te houden. Totdat ik God om hulp vroeg en m’n hele tactiek over een andere boeg gooide. Inmiddels lees ik met plezier elke dag in de Bijbel. Wat bleek: Gods woorden bieden ruimte, veiligheid, troost en vrijheid, kortom een heerlijke plek om te vertoeven. In deze workshop vogel je uit hoe ook jij vaker je bijbel openslaat. Je ontdekt hoe de bijbel als een stel vleugels kan zijn, waar jij je door mag laten dragen. Ook zoomen we in op de veer. Je gaat naar huis met een handgeschreven bijbeltekst.

Deze workshop wordt gegeven door Eline Pullen. Eline (37) woont in Zoetermeer en is enthousiast over geloven, bijbellezen en creativiteit. Via de community @eenlichterleven inspireert ze vrouwen om hun vriendschap met Jezus te laten bloeien en te groeien in geloof. Eline houdt van boeken, kunst, kringlopen, wandelen, robots en rooibosthee.

De workshop kost € 5,00

Max. aantal deelnemers: 25

Workshop 4: Zweven op de wind - Renske van der Hoek

Om te weten wat jij nodig hebt om te zweven op de wind, ben je bij deze workshop op de goede plek.
Je mag gebruiken wat je hebt ontvangen, dat is namelijk jouw talent. Jouw talent is de energie, oftewel: de wind om op te zweven. Weten wat jouw talent is? Focus houden op jouw talent? En je talent in balans houden bij alles wat van je gevraagd wordt in het dagelijks leven? Dat is wat we samen gaan ontdekken tijdens deze workshop. “Dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw geest en de kracht van Uw liefde.”

Deze workshop wordt gegeven door Renske van der Hoek. Trainer en coach en werkzaam bij een zorgorganisatie als opleidingsadviseur. Renske is getrouwd met Pieter en mag moeder zijn van 2 kinderen. Haar passie is, met de talenten die ze heeft ontvangen, jou inzicht te geven in jezelf en jouw talenten. Op deze manier kunnen wij samen bouwen aan Gods Koninkrijk.

Max. aantal deelnemers: 30

Workshop 5: Christelijke wikkelarmband maken - Emilia Verdoes

Tijdens deze workshop leer je hoe je een eigen, unieke wikkelarmband maakt. Stap voor stap laat ik zien hoe je zo’n armband in elkaar zet. Zeg nu zelf, heb jij weleens gehoord van karabijnsluiting, veterklem, splitring of knijpkraal? Na deze workshop is er voor jou niets meer onbekend!
Aan de hand van professioneel materiaal en gereedschap én een groot aanbod aan kralen maak je een mooi sieraad, dat helemaal past bij jouw stijl! Het materiaal waar we mee gaan werken is bijvoorbeeld suède met studs, waxkoord, suède veters en kralen. We maken een wikkelarmband die 2x om de pols past. De kleuren en materialen die je wilt gebruiken, mag je zelf uitkiezen.
Dan, als finishing touch, gaan we nog drie christelijke bedels eraan bevestigen. Eerst geef ik uitleg welke bedels het zijn, wat ze betekenen en waar je ze in de Bijbel terug kan vinden. Daarna kan je naar eigen wens er drie uitkiezen. Vaak zijn bijbelteksten een bemoediging voor ons leven, hoe mooi is het dan dat je daar elke keer als jij je armband draagt, eraan herinnerd wordt?

De workshop christelijke wikkelarmband wordt gegeven door Emilia Verdoes. Emilia woont in Katwijk aan Zee met haar man, 3 volwassen zonen en een schoondochter. In het dagelijks leven houdt ze zich bezig met haar christelijke theater waar ze door heel Nederland kerken, scholen, campings en meer bezoekt om op een eenvoudige manier thema's te behandelen die over God gaan. Daaruit voortgevloeid is het geven van de workshop christelijke wikkelarmbanden aan meiden en vrouwen.

De workshop kost € 12,50

Max. aantal deelnemers: 30

Workshop 6: Geboren om te vliegen? Hoe leef jij je tijd? - Eke de Gier

Hoe ‘vlieg’ jij als het gaat om de tijd die jou is gegeven?
Aan de hand van een paar korte inleidingen gaan we hierover - met veel ruimte voor interactie - in gesprek, afwisselend allemaal samen en in kleine groepjes.

* Wat kunnen we onder meer uit de Bijbel opmaken over tijd?
* Tijd en prioriteit: hoe verbind je de keuze waar je al dan niet je tijd aan besteedt met je geloof in God en de leiding van zijn Heilige Geest?
* Allerlei mensen in de bijbel ontvingen een speciale taak/roeping. Heeft God een taak en roeping voor jou – in het algemeen en/of speciaal in deze periode van je leven? Wat is jouw passie en focus?
* Hoe zit het met verschillende seizoenen in ons leven?
* Hoe vind je balans? Wat valt te leren van de Benedictijnse manier van leven?

Eke woont met haar man in Oegstgeest. Ze zijn allebei actief in divers vrijwilligerswerk. Al jaren gaat Eke graag met vrouwen in gesprek over levens- en geloofsvragen. Ze schrijft: 'God heeft mij een hart voor vrouwen gegeven. Vrouwen nieuwsgierig maken naar wie Jezus was en is en wat de impact van het christelijk geloof in je leven kan zijn. En vrouwen die christen zijn een hart onder de riem steken in hun geloof en leven. Hoe kan geloof in God en Jezus Christus je leven daadwerkelijk beïnvloeden en verrijken?'. Behalve door toespraken probeert zij via haar website www.vrouwenspreken.nl daaraan bij te dragen.

Workshop 7: Wandelen met Mira de Boer, schrijver en spreker

In de ochtend zal zij al spreken over het thema: “Geboren om te vliegen”. In haar workshop wordt de informatie van die ochtend verdiept tijdens een ontspannen wandeling. Heb je echt even behoefte om een frisse neus te halen en op een ontspannen manier alles van de ochtend te laten bezinken? Dan is dit zeker een aanrader.

Workshop 8: Bloemen tekenen met kroontjespen en aquarel met Boudina Dittmar

We gaan met de techniek van Andy Warhol -de blotted line techniek- prachtige schilderingen van bloemstukken maken.
We gebruiken de mooie foto's van topfotograaf Judith Slagter en trekken deze over met kroontjespen, gladde sheets en Oost-Indische inkt.
Hierna worden ze ingekleurd met aquarelverf. Met behulp van stempels kun je bij de schilderingen desgewenst nog een mooie tekst zetten, passend bij het dagthema.

Deze manier van bezig zijn met inkt en aquarelverf is heel rustgevend en voor iedereen te doen. Het resultaat is vrolijk en verbluffend.

Deze workshop wordt gegeven door Boudina. In haar woonplaats Zeist runt ze, samen met haar man, Stempelfun. Een webshop waar hout graveren, stempels maken en workshops geven centraal staan.

De workshop kost € 8,50

Max. aantal deelnemers: 25

Workshop 9: Workshop met Gert Hutten, predikant, schrijver en directeur bij Tot Heil des Volks

Gert zal in zijn workshop verder voortborduren op zijn lezing in de ochtend over het thema. Wil je nog meer praktische handvatten voor je verdere leven? Ga dan vooral naar deze workshop.

Workshop 10: Dansworkshop ‘Worthy’ - Lianne van Dis

We gaan tijdens deze workshop met elkaar dansen. Ik geloof dat we allemaal kunnen dansen en hierin een verhaal kunnen vertellen. Dans is iets kwetsbaars waarin we een stukje van onszelf als het ware blootstellen. Wij gaan dansen op het nummer Worthy om te vieren wie we zijn als vrouwen, allemaal uniek! De workshop is open voor alle vrouwen. Geen ervaring of wel, iedereen is welkom!

Max. aantal deelnemers: 20