Workshops

‘Schitterende scherven’

Wil je ook aanwezig zijn bij het vrouwenevent van Vita Victoria op d.v. zaterdag 8 oktober 2016? Schrijf je dan nu in!

Het middagprogramma bevat workshops. We hebben gekozen voor twee inspirerende lezingen in de ochtend en ’s middags bieden we een gevarieerd programma met workshops aan.

Onder het kopje ‘workshops’ vind je van elke workshop een korte beschrijving, zodat je weet wat deze jou te bieden heeft.

Elke workshop heeft een link met het thema ‘schitterende scherven’ waardoor het mooi aansluit op de lezingen die je deze ochtend hebt gehoord!

Maak een keuze uit de verschillende workshops en geef je voorkeur aan op het inschrijfformulier.

Voor enkele workshops is een maximum aantal deelneemsters en dan geldt ’vol is vol’. Daarom vragen wij jou een tweetal keuzes te maken, waarbij we uitgaan van je eerste keuze. Mocht de workshop van je eerste keuze onverhoopt al vol zitten, dan plaatsen we je bij de workshop van je tweede voorkeur.

Voor een aantal workshops wordt een bijdrage in de kosten gevraagd, dit graag gepast meenemen op 8 oktober. Bij binnenkomst kan dit betaald worden.

Voor informatie over de inhoud van de workshops klik je op de workshops.

Workshop 1: Een gezin naar Gods plan, schitterend toch? - Bert Reinds

De sfeer en de kwaliteit in het gezin heeft een geweldige uitwerking op de ontwikkeling (schittering) van de kinderen. Bijvoorbeeld door het applaus als er iets goed gaat en de gezonde correctie, wanneer het kind de neiging heeft om de kantjes eraf te lopen. Betrokkenheid en echte interesse tonen in elkaars leven heeft een stimulerende werking in het gezin. En wat kunnen we leren van de Gemeente als gezin van God. Deze en andere vragen zullen beantwoord worden. Daarnaast worden jullie ook uitgedaagd met elkaar in gesprek te gaan.

Workshop 2: Wandeling - Els van der Vlist [VOL]

Wandelen geeft een heel andere beweging aan je gedachten dan zitten. In de buitenlucht, terwijl je de ene voet voor de andere zet, kunnen dingen ineens op hun plek vallen. Door middel van korte teksten en kleine oefeningen rond het thema kom je tot rust en word je op een andere manier aan het denken gezet. We zullen soms in stilte nadenken over een vraag of opdracht, maar ook is er gelegenheid om, al wandelend, met een andere deelnemer gedachten uit te wisselen.

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 3: Oefenen in dankbaarheid - Co Rodenburg

“Een workshop om te oefenen in dankbaarheid vanuit het verlangen om te schitteren in de gebrokenheid van ons bestaan”
In deze workshop willen we met elkaar oefenen in dankbaarheid. De workshop zal bestaan uit een stukje bewustwording, een stukje onderwijs en het met God en elkaar delen van onze dankpunten. Hierbij krijgt onze worsteling om dankbaar te zijn in moeilijke omstandigheden aandacht en helpen we elkaar om erin te oefenen. De bijbel roept ons op in alles God te danken. Danken voedt het vertrouwen en geeft overgave en leidt tot aanbidding. Een leven vol dankbaarheid maakt dat je gaat schitteren.
Danken kan je leren door bewustwording en door oefenen. En we kunnen elkaar erin bemoedigen en aansporen. Weet je welkom!
Co Rodenburg-de Ronde, contextueel therapeut

Workshop 4: Aanbiddingsdans - Lisa Leistra

“Wanneer woorden tekort schieten – ga dansen”
In deze workshop gaan we veel bewegen en word je geïnspireerd om zelf te gaan dansen. Kun jij soms ook moe worden van woorden? In plaats van praten of zingen gaan wij God aanbidden door bewegen. Dans kan een aanvulling en een verdieping zijn van woorden - als je nadenkt over gebaren of bewegingen die bij de woorden passen, dan kun je juist een dieper besef krijgen van de betekenis van een lied en daarmee ook je geloof verdiepen. De dans die we in deze workshop gaan doen is in eerste plaats bedoeld voor de "binnenkamer", dat wil zeggen als ondersteuning van je eigen gesprek en relatie met God.
Je kunt je voor deze workshop opgeven ongeacht je leeftijd of conditie. Het gaat om je hart, niet om hoe atletisch of lenig je bent.

Max. aantal deelnemers: 40

Workshop 5: Gezond eten in het licht van de Bijbel - Rachel de Meijer [VOL]

Voeding is booming. Iedereen heeft er wel iets over te zeggen, logisch want eten en drinken doen we allemaal dagelijks. Maar wat is nu écht gezond, welk eetpatroon past nu écht bij de mens? Voor het juiste antwoord kunnen we het beste terecht bij onze maker. Wat heeft Hij hierover geschreven in de Bijbel?
Meer informatie over Rachel de Meijer vind je op www.dietistenpraktijk-pit.nl. Rachel is diëtiste.

Max. aantal deelnemers: 20

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 6: Start to write, haal meer uit je stille tijd - Wilma Poolen [VOL]

“Ontdek hoe de bijbel dichterbij komt door te schrijven”
Vind je het ook weleens lastig om stille tijd te houden of bijbel te lezen? Tijdens deze workshop wil ik je inspireren om te gaan schrijven tijdens je tijd met God!
Met behulp van verschillende schrijfopdrachten ga je aan de slag met een bijbelgedeelte. Je zult merken dat de bijbel meer voor je gaat leven en de tekst dichterbij komt.
Schrijfervaring is niet nodig.
Meer informatie vind je op www.lovetowrite.info

Max. aantal deelnemers: 24

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 7: Mozaïek - Els Bas

“Scherven brengen geluk!”
Ben je graag creatief bezig? Of vind je het een uitdaging om eens iets nieuws uit te proberen? Kom dan naar de workshop mozaïeken en je zult zien dat scherven je echt geluk kunnen brengen!
Je kunt kiezen uit verschillende objecten en materialen: versier een presenteerblaadje, onderzetter of waxinelichthouder met scherven van tegels, glas en/of spiegel.
Mijn naam is Els Bas-de Groen (42) en sinds ik een cursus mozaïeken heb gevolgd in 2010, ben ik er niet meer mee gestopt. Het is behalve mijn hobby, mijn passie om het plezier van creatief bezig zijn, samen met anderen te delen.

Wees welkom, samen gaan we er iets moois en gezelligs van maken!

De workshop kost € 5,00

Max. aantal deelnemers: 20

Workshop 8: Creatief handletteren - Carina Batenburg [VOL]

Hallo!
Tijdens de workshop Handletteren gaan we een begin maken van een zelfgemaakte handlettering. Je krijgt tips en trucs. Je leert verschillende lettertypes. Eerst maak je op papier een quote/bijbeltekst.
Daarna ga je je quote met watervaste stift schrijven op een Paperbag. Die paperbag kun je na afloop thuis als decoratie neer zetten.
Wat je van tevoren kunt doen is een mooie Quote of Bijbeltekst verzinnen en meenemen.

De workshop kost € 5,00

Max. aantal deelnemers: 25

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 9: Geniet van de scherven in je leven! - Alie Leeflang [VOL]

Mijn naam is Alie Leeflang. Vanuit Bureau Leeflang werk ik aan de opbouw van krachtige individuen en gezinnen in de samenleving. Ik leef en werk van de relatie met God en geniet samen met Hans van onze twee prachtige dochters en de mensen om ons heen.

In deze workshop maak je een symbolische creatie. We gaan samen aan de slag met ‘de moed van het imperfecte’. In deze creatie krijgt de basis, de schoonheid en de scherven van je leven, een eigen plek.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Alie Leeflang
www.bureauleeflang.nl

De workshop kost € 5,00

Max. aantal deelnemers: 15

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.