Workshops

Kleur je dag!

Wil je ook aanwezig zijn bij het vrouwenevent van Vita Victoria op d.v. zaterdag 12 oktober 2019? Schrijf je dan nu in!

Het middagprogramma bevat workshops. We hebben gekozen voor twee inspirerende lezingen in de ochtend en ’s middags bieden we een gevarieerd programma met workshops aan. Onder het kopje workshops vind je van elke workshop een korte beschrijving, zodat je weet wat deze jou te bieden heeft. Elke workshop heeft een link met het thema ‘Kleur je dag!’ waardoor het mooi aansluit op de lezingen die je deze ochtend hebt gehoord. Maak een keuze uit de verschillende workshops en geef je voorkeur aan op het inschrijfformulier.

Er is één workshopronde. Voor enkele workshops is een maximum aantal deelneemsters en dan geldt ‘vol=vol’. Daarom vragen wij jou een tweetal keuzes te maken, waarbij we uitgaan van je eerste keuze. Mocht de workshop van je eerste keuze onverhoopt al vol zitten, dan plaatsen we je bij de workshops van je tweede voorkeur.

Voor een aantal workshops wordt een bijdrage gevraagd, dit graag gepast meenemen op 12 oktober. Bij binnenkomst kan dit betaald worden.

Workshop 1: Leef vanuit je eigen kleur - Co Rodenburg-de Ronde [VOL]

We gaan samen kijken wat het inhoud om te leven namens ‘je eigen kleur’ en niet vanuit wat anderen van je verwachten of uit reactie op wat anderen doen en niet doen of gedaan hebben en niet gedaan. Niet leven vanuit overlevingspatronen, maar leven vanuit hoe God je bedoeld heeft toen Hij je schiep. Ieder met haar eigen eigenheid en uniekheid. De workshop zal interactief zijn. De deelnemers gaan ook zelf met vragen/opdrachtjes aan de slag.

Max. aantal deelnemers: 30

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 2: Op zoek naar innerlijke rust - Geke Boeringa [VOL]

Ben je benieuwd wat Christelijke Mindfulness is of wil je weten wat je hier zelf mee kan? Dan is een workshop een korte en interessante manier om hier achter te komen. De workshop gaat in op de volgende zaken:
– het verschil tussen een christelijke training en een algemene training.
– de betekenis, inhoud en achtergrond van de training; leven uit Genade.
– oefeningen waarmee je ook thuis aan de slag kunt.
– informatie over waartoe de training leidt: o.a. bewust en vol aandacht leven, minder stress, concentratie en mentale rust.
Tijdens deze leerzame en boeiende workshop kan je dit zelf ervaren. In deze Christelijke Mindfulness workshop wordt aandacht besteed aan het functioneren van jou als eenheid (lichamelijk, psychisch en sociaal) in relatie tot God en je sociale omgeving. Je denken, voelen en handelen zijn verweven met je geloof en beïnvloeden elkaar wederzijds. Door met meer aandacht te lezen zal je dit steeds beter leren zien. Aspecten die in de workshop voorkomen zijn: stilte, christelijke meditatie, aandachtig voelen en bewustwording.
www.coachpraktijkmindcare.nl

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 3: Wonderlijke Wandeling: Proef & Geniet de goedheid van de Heer - Annelies Mertens [VOL]

Wonderlijke Wandeling: Proef & Geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt. Tijdens de vrouwendag kun je ook kiezen om mee te gaan op wonderlijke wandeling! Bewust “beleven, ervaren, luisteren en genieten”. Tijdens de wandeling zullen we stilstaan bij enkele passages uit de bijbel, deze kun je op je in laten werken, welke tekst springt eruit, wat raakt je en/of bemoedigt jou. Bewust even de tijd nemen voor stille tijd, tot rust komen en verwonderen in de natuur! Ga je mee!? Van harte aanbevolen!
Ik ben Annelies Mertens, 41 jaar en een echt mensen-mens. Ook wel getypeerd als ondernemend, inspirerend en enthousiast. In het dagelijks leven werk ik als christelijke coach en organiseer ik regelmatig events en geloofswandelingen.
Gods leiding ervaren door een wandeling of coachtraject heen vind ik zo krachtig en prachtig. In ons leven kan veel ons belemmeren om tot volle bloei te komen. Door het verleden, persoonlijke omstandigheden of dagelijkse drukte kan je uit balans zijn gebracht. Toch mag je steeds weer beseffen dat je een geliefde dochter van God bent, waardevol zoals je bent. Meer weten: zie www.pitcoaching.nl. Meer informatie over de stiltewandelingen en unieke mp3 geloofswandelingen vind je hier: www.beleveniswandeling.nl.
Ook leuk voor een (vriendinnen)uitje of om cadeau te doen!

Max. aantal deelnemers: 15

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 4: Even met m’n hoofd in de vriezer! - survivaltips voor de overgang - Mariëtte Woudenberg en Petra Butler

Nachtelijke zweetbuiten, rondhuppelende hormonen, wisselende stemmingen – de overgang is een hot item! Heb je regelmatig het idee dat je emoties met je op de loop gaan? Heb je een geheugen als een lekke gieter en voel je je soms in je tweede puberteit? Wij, Mariëtte Woudenberg en Petra Butler – allebei ‘overgangster’ en journalist – zochten het onderwerp tot op de bodem uit en schreven er een boek over: ‘Even met m'n hoofd in de vriezer – survivaltips voor de overgang’. In onze workshop doe je een hoop informatie op en ontdek je aan de hand van verrassende quizvragen wat je al over de overgang weet – maar vooral ook wat je nog niet wist… En het belangrijkste? Blijf je situatie met humor bekijken!
Mariëtte Woudenberg (1962) is historicus, schrijfster en freelancejournalist. Ze schreef eerder Het Grote Singleboek en Gelukkig met minder Geld.
Petra Butler (1965) is freelancejournalist, eindredacteur van de Elisabethbode en aankomend psycholoog. Ze schreef Alles aan Kant.

Max. aantal deelnemers: 50

Workshop 5: Gods Aanbiddingsvlaggen 'Vlag met de aanbidding, vlag tot Gods eer in aanbidding met Hem’- Gwenda van de Vuurst-de Graaf

Ook zin om te bewegen op muziek en God te aanbidden? Wilt u meer weten over de Bijbelse manier van aanbidden en wat Vlaggen hierin betekent in Gods woord'? Dan nodig ik u uit om de workshop vlaggen mee te maken. Het zal uw ogen openen voor een diepere dimensie van intimiteit met God. Ik mocht dit zelf jaren ervaren in workshops waarin het onderwijs werd verteld over wat het gebruik van vlaggen voor betekenis heeft in de Bijbel. Graag geef ik mijn kennis door aan anderen opdat het weer verder verteld en gebruikt wordt. Leuk als u komt. Veel zegen in de voorbereiding op deze mooie dag.

Workshop 6: Black Gospel, maar dan net even anders... - Marieke Riedemann

Leer samen in korte tijd een nummer meerstemmig zingen. We gaan aan de slag met
een hedendaags gospel nummer en verdiepen ons in de tekst, het ritme en de groove die nodig is. Kun je geen noten lezen? Geen probleem. Kun je eigenlijk ook niet zingen? Ook geen probleem, als je maar een blij geluid maakt ;-). Mijn naam is Marieke Riedemann en het geven van zangworkshop doe ik als hobby.

Max. aantal deelnemers: 40

Workshop 7: Een mooie (bijbel)tekst op een houten hart en huisje maken - Miriam Korevaar en Joke Bodde [VOL]

Ik ben Miriam Korevaar. Samen met Joke Bodde geef ik deze workshop. Met een speciale techniek kun je mooie teksten op hout bewerken. Leuk om weg te geven of als decoratie in huis.

De workshop kost € 2,50

Max. aantal deelnemers: 20

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 8: Creatief in kleur - Inge Albers [VOL]

Mijn naam is Inge Albers, van Juffertje in ’t Groen (Den Hoorn).
Al meer dan 12 jaar geef ik workshops en maak ik allerlei bloemwerk (rouw en trouw arrangementen). Na werken in het basisonderwijs ontdekte ik mijn nieuwe ‘kleuren’ zoals schilderen, bloemschikken e.d. Een passie die ik graag met jou wil delen!
Dit keer een kleurig bloemstukje wat je in een uurtje kunt maken. De basis (cocosblad) is gevuld met oasis, mos en gekleurde (herfst)bloemen. En dan je persoonlijke afwerking.

De workshop kost € 5,00

Max. aantal deelnemers: 12

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 9: Kleur je arm! Hoor iets over edelstenen en maak je eigen armbandje bij Myjewels! - Liesbeth [VOL]

God schiep kleuren, prachtig! Liesbeth van MyJewels zal er iets over vertellen en dan kun je je eigen armbandje(s) maken met de mooiste edelsteentjes in je lievelingskleur. Ruim 10 jaar runt zij haar webshop en geniet ervan als mensen zich gezellig mooi maken met sieraden. Bijna alles wordt met de hand gemaakt en verkocht via de webshop en op leuke beurzen en fairs.

De workshop kost € 5,00

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.

Workshop 10: Ontdek je bijbel en je tijd met God op een nieuwe manier! - Charlotte Dekker [VOL]

In deze workshop willen we je laten ervaren hoe je de bijbel op een nieuwe manier kunt ontdekken door middel van bijbeljournaling. We leggen je kort uit wat bijbeljournaling is, hoe je dit vorm kunt geven en laten je vooral ervaren hoe je dit kunt doen. Je mag je eigen bijbel meenemen als je dit aandurft.

De workshop kost € 2,50

Max. aantal deelnemers: 20

Let op! Deze workshop is vol. Je kunt je voor deze workshop niet meer aanmelden.