Sprekers

Thema ‘Geboren om te vliegen!’

Heb jij dat ook wel eens, dat je gefascineerd naar de vogels in de lucht kijkt en je je voorstelt hoe het zou zijn om te vliegen? Wat moet dat fantastisch zijn! Vliegend van de ene thermiekbel naar de andere, genieten van het uitzicht en de warme zon op je gezicht. Vooral als je kijkt naar de vlucht van een arend, wat een gracieuze vogel is dat. Daarmee vergeleken zijn wij maar klein en nietig.

En toch, zouden wij niet meer als een arend kunnen en mogen zijn? Wij zijn ook geboren voor iets groots. Johannes noemt in Johannes 1: "Zij zijn niet op natuurlijke wijze geboren, niet uit lichamelijk verlangen, of uit de wil van een man, maar uit God”. Wat een prachtige boodschap is dat! Wij zijn geboren om te vliegen, net zoals een arend. Wij zijn gemaakt voor een leven dat zo verweven is met goedheid en zuiverheid dat het omgeven wordt door een mysterieuze schittering.

Maar hoe moeten we dat doen en hoe bereiken we dat? Er is tegenslag in ons leven, we kunnen soms de volgende thermiekbel niet vinden, of we zijn te eigenwijs en volgen onze eigen vlucht, we vergeten te kijken naar het Licht of zitten lekker veilig in ons achtertuintje en willen niet vliegen. Hoe kunnen we dan gaan vliegen zoals een arend doet? Zo vol vertrouwen?

Dit zijn allemaal vragen waar we in de twee lezingen en in de workshops op in zullen gaan. We wensen je toe dat je aan het eind van deze dag je vleugels uit durft te slaan en mag zweven op Gods wind.

Mira de Boer

"Ik eet liever een taart dan een koekje en lees liever een dik boek dan een dun tijdschrift. Ik hou van midden tussen de mensen zijn, spreken voor een grote groep, maar ik vind het ook heerlijk om een hele dag alleen in een kamertje te zitten schrijven, de stilte te horen".

Dit is een kleine typering van Mira de Boer. Vanaf oktober 2020 werkt ze voor Stichting Tearfund. Ze onderhoudt relaties met kerken en daagt hen uit om met beide benen in de buurt aanwezig te zijn.

Mira is ruim vijfentwintig jaar getrouwd met Mark de Boer en heeft drie kinderen. Een jongen in de tienerleeftijd en twee meiden die als jongvolwassene al grotendeels zelfstandig zijn.

Ze geven samen leiding aan de kerk Rafaelgemeenschap Almere. Naast dit alles schrijft en spreekt Mira, zoals ze ook voor ons op de vrouwendag gaat doen.

Sinds het najaar is ze begonnen met de studie Theologie aan de CHE om aan alle ervaring die ze de afgelopen jaren op heeft gedaan een theologisch meer gefundeerde ondergrond te geven. Al met al een goed gevulde werkweek – en meestal ook in de weekenden.

God is voor Mira een altijd aanwezige liefde die zorgt en ondersteunt. Mira: "Hij is zoveel groter dan ik kan bedenken, dat ik nooit compleet kan zijn als ik Hem wil omschrijven in woord, beeld of idee. Hij blijft daardoor mysterieus en vaak moeilijk te begrijpen. Gelukkig maar! Als ik God in een luciferdoosje kon stoppen was Hij God niet meer. Daarom hou ik van Jezus, Hij is God én mens. Hij komt mijn gebrekkige inzicht tegemoet en helpt mij God beter begrijpen. Hij laat mij het karakter van God zien: trouw, liefde, betrouwbaar, zorgzaam… Lezend in de Bijbel, mooie boeken, luisterend naar muziek of preken word ik geïnspireerd en daarna wil ik deze ontdekkingen doorgeven aan anderen. Door te spreken, schrijven en soms ook door te tekenen".

Mira wil jou op de vrouwendag inspireren om het leven te leiden zoals dat bedoeld is: genietend van alle mooie momenten die je gegeven worden en te ontdekken en proeven wie God en Jezus zijn!

Foto Mira de Boer

Gert Hutten

Gert Hutten is getrouwd met Mariël en samen hebben ze drie zoons. Het is Gerts passie mensen te helpen ontdekken wie ze zijn, hoe ze het verschil kunnen maken en hoe ze een betekenisvol leven kunnen leiden. Gert was tot 2019 voorganger in De Koepelkerk in Arnhem en een veelgevraagd spreker. Hij is auteur van verschillende boeken zoals ‘Verrast door de Geest’ en ‘Zo verandert God jou’. Sinds januari 2015 is Gert Hutten directeur van “Tot Heil des Volks”. THDV zet zich in voor o.a. daklozen, verslaafde jongeren, kinderen in armoede en prostituees. De projecten zijn verspreid over Nederland, maar de basis ligt in Amsterdam.

Gert geeft vaak lezingen en trainingen over het thema genade en leiderschap. Gert: "Het goede nieuws van het geloof is dat God een genadige God is. Het is Gods verlangen dat zijn genade gaat heersen. Veel mensen weten niet goed wat genade is. Wat betekent genade voor leiding geven, voor jouw bedrijf en voor jouw manier van omgaan met mensen en middelen? In feite zijn er maar twee manieren van leven: Je kunt staan onder de wet of leven onder de genade". We zien er naar uit hem te horen spreken op onze vrouwendag.

Foto Gert Hutten

Inès Kok

Voorstelling ‘Ik ben nog niet klaar!’

Tijdens ons middagprogramma neemt Inès Kok – van Triest van Verzien ons mee in haar voorstelling ‘Ik ben nog niet klaar!’.

Dat gevoel dat je nog van alles moet doen. Dat je nog van alles nodig hebt voor je verder kunt. Dat je ergens aan vast zit. Dat je niet genoeg bent, niet genoeg kunt, niet genoeg geleerd hebt. En dan komt Hij ook nog met een nieuwe opdracht waar je al helemáál niet klaar voor bent. Met theater en muziek neemt Inès je mee in haar eigen verhaal. Een verhaal over dingen opruimen uit het verleden, nieuwe stappen zetten en angst voor de onbekende toekomst in Mozambique. Afwisselende scènes met vrolijke en ontroerende liedjes, gekke typetjes en verhalen uit het gewone leven waarin God bijzondere dingen doet. Wat heeft Hij voor jou klaar liggen?

Trailer van de voorstelling: YouTube

Meer over Verzien zie de website: www.verzien.nl

Foto Voorstelling Inés Kok - Ik ben nog niet klaar!